Met Arnout Hauben dwars door de Lage Landen

Wie wil er niet mee op tocht in de voetsporen van de jongensachtige Arnout Hauben en, zoals hij, met rugzak de wereld in trekken, kennismaken met mooie en interessante routes, historische gebeurtenissen, lieflijke dorpen en ongekende steden? Met zijn ontwapenende stijl slaagt hij er bovendien in bij al dan niet toevallige passanten op zijn tocht persoonlijke verhalen naar boven te brengen. Niemand blijft daar onverschillig bij.

Televisiemaker Arnout Hauben (1976) studeerde documentairefilm aan Sint-Lukas in Brussel en werkte aanvankelijk mee aan tv-programma’s als Man bijt hond en Het geslacht Depauw. Na zijn bekroonde documentaire film Geel (2006) werd hij vooral bekend door de alom bejubelde driedelige reeks Ten Oorlog, waarin hij de frontlijnen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog volgde. Meer en meer werd hij de vertrouwde televisie-wandelaar, die niet alleen op weg ging naar Compostella, maar ook korter bij huis bleef en, met zijn kompanen Ruben en Philippe, de Noordzee opzocht en daarna dwars door België trok. Ook met zijn laatste tv-programma Dwars door de Lage Landen bereikte hij een miljoenenpubliek in Vlaanderen én Nederland.

In zijn lezing neemt hij ons opnieuw mee dwars door zijn geliefde Lage Landen. Via filmmateriaal stappen we in zijn voetsporen langs trage wegen, door prachtige natuurparken, idyllische dorpen en historische steden, en worden we meegenomen in de verhalen die hij aan mensen op zijn tocht weet te ontlokken. Meer dan wat ook geven die persoonlijke verhalen mee(r) kleur aan onze geschiedenis.

Wie dat wil beleven, is van harte welkom op deze ontspannende lezing, die ongetwijfeld goesting zal geven om zelf in eigen contreien op ontdekking te gaan.

Plaats en datum: dinsdag 10 december om 20.30 uur in Den Blank

Prijs: Davidsfondsleden: 10 euro (kaarten reserveren door betaling vóór 30 november 2024 op rekening van Davidsfonds Overijse: BE44 4342 5928 5145 met vermelding ‘Arnout Hauben’) – niet-leden bestellen kaarten via Den Blank, prijs: 15 euro.

DF-Overijse webpagina: https://overijse.davidsfonds.be/ en

DF-Overijse Facebookpagina: Davidsfonds Overijse | Facebook

Wanneer

  • dinsdag 10 december 2024 van 20:30 tot 22:00 uur

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11, 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 15
  • Leden Davidsfonds 10

Organisatie

Davidsfonds Overijse
Broensdelle, 10 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 18
Naar kalender

Misschien vind je dit ook wel leuk

Naar top