Small things like these

Dit is een UiTPAS activiteit.

Genre: Drama

Acteurs: Cillian Murphy, Eileen Walsh, Michelle Fairley en Emily Watson

Regisseur: Tim Mielants ('Wil', 'De Patrick', 'The Responder', 'Peaky Blinders')

Originele versie: Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld.

De toegewijde echtgenoot, vader en kolenhandelaar Bill Furlong is een man van weinig woorden. Hij leeft op het platteland in het Ierland van de jaren 80. 

Bills dagelijkse routine tijdens Kerst verstoord door de ontdekking van een verborgen geheim. Hij verneemt de schokkende waarheid achter de Magdalena Wasserijen die opvang bieden voor zogenaamde gevallen vrouwen en die onder het bewind zijn van de katholieke kerk. Bill zelf stuit ook op harde waarheden over zijn persoonlijke leven.

Deze Iers-Belgische film belicht het schandaal dat in Ierland een publiek geheim was: van de jaren 1820 tot 1996 hielden de nonnen van de katholieke kerk jonge vrouwen gevangen en dwongen hen tot een leven van gedwongen dienstbaarheid. 

Het is een literaire adaptatie van het gelijknamige boek van de bekroonde Ierse schrijfster Claire Keegan. 

De film gaat in competitie voor de Gouden Beer. Regisseur Tim Mielants is ontzettend blij met dit heuglijke nieuws :

“Small Things Like These is een film geworden die me nauw aan het hart ligt. Dat ik dit heb kunnen maken met de winnaar van de Golden Globes in de hoofdrol en dat het bovendien de openingsfilm van het filmfestival van Berlijn wordt, is onwezenlijk. In deze film vindt de delicate, rijke en toch nuchtere schrijfstijl van Claire Keegan een geweldige vertolker in Cillian Murphy. We zijn ervan overtuigd dat dit verhaal dat vriendelijkheid en moed benadrukt om op te komen tegen onrecht, bij iedereen zal aanslaan."

Uit de pers:

"Small things like these" van Tim Mielants, met Cillian Murphy, opent vanavond Filmfestival van Berlijn | VRT NWS: nieuws

Koop tickets

Wanneer

  • woensdag 15 januari 2025 van 20:00 tot 21:36 uur

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11, 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • Kansentarief met UiTPAS Druivenstreek 1,6

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 12
Naar kalender

Misschien vind je dit ook wel leuk

Naar top