Samuel Bey & Abigail Abraham: Baas

Dit is een UiTPAS activiteit.

Niets is zaliger dan in een vers opgedekt bed te kruipen, maar de kronkelbaan ernaartoe kan behoorlijk frustrerend zijn – zelfs (of zeker) als je met twee aan hetzelfde zeel trekt. De worsteling om een donsdeken in een laken te krijgen, is op zich al geen pretje, met twee sta je voor een nog grotere uitdaging. Het vergt coördinatie, geduld en vooral een sterk staaltje teamwerk om deze ogenschijnlijk simpele taak tot een goed einde te brengen.

Surf samen met circusartiest Samuel Bey en actrice/zangeres Abigail Abraham over de golven van hun wilde en woordeloze spel, waarbij het opmaken van een bed extra dimensies krijgt Het duo neemt je mee in een flow van emoties – van stille kracht tot naïeve overmoed. Een visueel duet, waarin ze elk hun eigen expertise als speler en maker meebrengen.

Door kleine, banale en herkenbare dagdagelijksheden uit te vergroten en als passe-partout te gebruiken, worden ook grotere sociale kwesties, zoals machtsverhoudingen, leiderschap, vooroordelen en genderrollen aangekaart. Wie heeft de touwtjes in handen? Wie neemt de leiding? Is er iemand de baas? Is gelijkheid mogelijk?

Dit alles in en doorheen het spel met een wit laken, vol frivoliteit en spelplezier.

Samuel Bey combineert zijn passie voor circus met die voor objectdesign en uitvindingen. Hij startte in 2001 als jonge jongleur, maar ontwikkelde door de jaren heen ook een fascinatie voor architectuur en productontwikkeling. Zijn liefde voor objecten én voor circus brengt hij nu samen in zijn eigen voorstellingen. Met de productie ‘No Way Back’, zijn eerste stuk als maker, speler en medeoprichter van het circusgezelschap Duo Berlingo, drukte Samuel een nieuwe stempel op het circusgenre met bakken gusto en een verfrissende lading menselijkheid. In oktober 2023 ging Bey’s solovoorstelling ‘BRICK’ in première, die nu volop toert in binnen- en buitenland.

Abigail Abraham is een actrice en zangeres met ervaring in zowel film, televisie, theater als opera. De voorbije jaren speelde en zong ze in gerenommeerde voorstellingen zoals ‘The Time of Our Singing’ (De Munt), ‘Her(e)’ (NTGent), ‘US (k)NOW’ (hetpaleis/NTGent), ‘Diva’ (FroeFroe), ‘Kapot’ (Karolien Verlinden), ‘De Fietsendief’ (MartHa!tentatief/Toneelhuis/Zuidpool) en ‘Woesj’ (4hoog). Daarnaast vertolkte ze verschillende rollen op televisie en het witte doek waaronder o.a. ‘De Twaalf - De Assepoestermoord’ (VRT), ‘Arcadia’ (VRT), ‘The Chapel’ (Dominique Deruddere), 'Kom Hier Dat Ik U Kus’ (Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden) en meer. Als veelzijdige artiest creëert Abigail nu ook haar eigen werk, waarbij ze ruimte geeft aan divers en onderbelichte perspectieven.

Concept en spel: Abigail Abraham en Samuel Bey
Exterior eyes: Nyira Hens en Louis Vanhaverbeke

Techniek: Thomas Cuyckens

Productie: Duo Berlingo vzw

Met steun vanDe Vlaamse Overheid

Coproductie: PERPLX, CIRKLABO en Miramiro

Koop tickets

Wanneer

  • woensdag 5 maart 2025 van 14:00 tot 15:00 uur

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11, 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 10
  • Kansentarief met UiTPAS Druivenstreek 2

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 6 tot 99 jaar
Naar kalender

Misschien vind je dit ook wel leuk

Naar top