Ezra

Dit is een UiTPAS activiteit.

Genre: Komedie

Acteurs: Robert De Niro, Vera Farmiga, Rose Byrne, Rainn Wilson, Bobby Cannavale

Regisseur: Tony Goldwyn

Originele versie: Nederlands en Frans ondertiteld

De ooit zo succesvolle stand-upcomedian Max vertelt verhalen over zijn leven in New Jersey, vooral over de warboel die zijn leven momenteel is. Max is gescheiden en woont als vijftiger weer bij zijn vader. 

En dan is er zijn 11-jarige zoon Ezra, die gediagnosticeerd is met autisme. Ezra’s impulsieve gedrag veroorzaakt regelmatig problemen en vormt soms zelfs een gevaar voor zichzelf. Wanneer de dokter Ezra naar een speciale school wil sturen en medicijnen voorschrijft, neigt zijn moeder Jenna hiermee in te stemmen. Omdat Max hier niets van wil weten, neemt hij Ezra mee op een spontane roadtrip door Amerika om te vluchten voor de verschillende instanties. Bestemming: Los Angeles, want Max mag optreden in de talkshow van Jimmy Kimmel.

Uit de pers:

  • "Goldwyn werkte met een scenario van goede vriend Tony Spiridakis, die zich baseerde op de relatie met zijn eigen autistische zoon. De meeste lof valt te beurt aan de jonge acteur die de jonge titelrol invult. De vijftienjarige debutant is zelf gediagnosticeerd met autisme en zet een razendknappe naturelle prestatie neer. Het is bewonderenswaardig dat de regisseur een realistischer beeld van het autistische spectrum tracht neer te zetten. De liefde tussen een vader en zijn zoon staat centraal en in die toonzetting komt Goldwyn waarachtig over. " (Filmtotaal, 6/6/24)
  • De film maakt de strubbelingen die ouders met hun autistische kind kunnen hebben bespreekbaar. Bobby Cannavale is naast een mooie man ook een begenadigd en ondergewaardeerde acteur. Daarnaast zijn dinosaurussen De Niro en Goldberg zekerheidjes. Het eindresultaat is een aangename feelgood. De variërende muziek valt op zijn plek en daardoor beleef je de hechte maar ook gecompliceerde band tussen vader en zoon van dichtbij mee. (De Protagonisten, 24/05/24)
Koop tickets

Wanneer

  • woensdag 4 december 2024 van 20:00 tot 22:10 uur

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11, 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • Kansentarief met UiTPAS Druivenstreek 1,6

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 12
Naar kalender

Misschien vind je dit ook wel leuk

Naar top