Memory

Dit is een UiTPAS activiteit.

Genre: Drama

Acteurs: Jessica Chastain, Peter Sarsgaard en Elsie Fisher

Regisseur: Michel Franco

Originele versie: Nederlands en Frans ondertiteld

Maatschappelijk werkster Sylvia leidt een overzichtelijk en gestructureerd leven. Ze ontfermt zich over volwassenen die met mentale problemen kampen en leidt een eenvoudig leven dat ze verdeelt over haar dochter, haar werk en haar AA-bijeenkomsten. 

Ze laat zich door haar zus overtuigen om een middelbare schoolreünie bij te wonen, maar blijft ver van de dansvloer: losbandigheid gaat gepaard met risico’s, weet ze maar al te goed. Interactie wil ze evenmin. Wanneer de voor haar onbekende Saul haar plots benadert, vlucht ze weg. Hij blijft haar echter volgen. Achteraf verneemt ze dat hij aan dementie lijdt.

De onverwachte hereniging heeft een grote impact op hun beide levens en zet de deur naar het verleden wagenwijd open.

Uit de pers:

  • "Bogend op voortreffelijk acteerwerk van Jessica Chastain en Peter Sargaard schildert Franco een fascinerend portret hoe het geheugen ons parten kan spelen. Met alle ingrediënten voor een klassiek melodrama, maar hij pakt uit als een film met een hypnotiserende intensiteit. Vol tederheid, een heel toegankelijk verhaal, zonder gepuzzel achteraf en afsluitend met een optimistische noot." (Filmtotaal, 31/07/24)
  • "Voor alle duidelijkheid: deze nieuwe film heeft niets te maken met de recente gelijknamige 'De zaak Alzheimer'-remake. De regisseur had misschien een iets originelere titel kunnen bedenken, maar toegegeven: de vlag dekt perfect de lading. Je zou denken dat thema’s als alcoholisme en dementie naar een sociaal drama leiden, maar de film is in de eerste plaats een psychologische karakterstudie over traumatische gebeurtenissen en hoe het geheugen die verwerkt of juist niet kan verwerken. Tegelijk evolueert het naar een bizar liefdesverhaal tussen twee verloren zielen. Eén van de beste volwassen films die je deze zomer in de bioscoop kunt zien." (Vertigoweb, 37/07/24)
Koop tickets

Wanneer

  • woensdag 11 december 2024 van 20:00 tot 21:40 uur

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11, 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • Kansentarief met UiTPAS Druivenstreek 1,6

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 12
Naar kalender

Misschien vind je dit ook wel leuk

Naar top