Bewaren van groenten en fruit.
Eerder hebben we al een avond gehad over fermenteren . Er zijn echter nog andere manieren om groenten, van onze overvloedige oogst in de zomer, te bewaren .
We bewaren fruit in suiker, bv in confituur en gesuikerde fruitstukjes. Drogen kan ook. Denk maar aan gedroogde stukjes banaan of mango.
Naast deze technieken bespreken we de pasteurisatie in glasbokalen. We oefenen gerechtjes in azijn of zout .
Tot slot hernemen we ook nog even het fermenteren.
Je merkt het. Het wordt een boeiende avond. De bereide potjes mag je meenemen naar huis.
Lesgevers: Monique Verstraeten en Jos Noppen.
Wanneer: donderdag 7 november om 20 uur
Waar: Zaal De Wilg, Markt 7a AC De Zevenster,Tervuren. De ingang is bereikbaar via de patio, tegenover de gemeentelijke speeltuin .
Kostprijs: 5 euro
Meer info bij dominiek.kwb.tervuren@gmail.com
Wanneer
- donderdag 7 november 2024 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie
Prijs
- Basistarief €5
- niet-leden €6