Bezoek de beeldentuin: 'De Paden van de Waaienberg'

Het levenswerk van beeldhouwer Tom Frantzen.

Op zoek naar een verborgen pareltje in Vlaanderen? Dan moet je in Duisburg bij Tervuren zijn. Daar vindt je, in de schaduw van het Zoniënwoud: ‘De Paden van de Waaienberg’, een 3 ha grote, geheel organisch gegroeide belevenistuin, waar natuur en kunst versmelten in perfecte harmonie. 

Humor is er nooit ver weg. Vele van de ongeveer 100 beelden kan je omschrijven als ruimtelijke bronzen cartoons. Kers op de artistieke taart van de beeldhouwer is de 26 meter lange beeldengroep ‘De Opmars van de menselijke waanzin’, dat hij onderdak gaf in twee voormalige druivenserres. Tom laat er de wereldgeschiedenis defileren op een 26 meter lange catwalk. Met dat beeld haalt hij op Bruegeliaanse wijze, het mensDOM, door de mangel. 

In zijn straatbeelden is Tom veelal beperkt in zijn artistiek denken, vanwege de vaak specifieke wensen en het budget van de opdrachtgevers. In zijn tuin laat hij zijn fantasie de vrije loop.

Zijn stijl: ‘Hedendaagse Vlaamse Fantastiek’.

De tuin wordt op geen enkele wijze gesubsidieerd, maar als er één plek is waar de ‘verBEELDing’ aan de macht is, is het wel in de ‘De Paden van de Waaienberg’, de museumtuin van Tom Frantzen.

De tuin is open voor het publiek, van april tot en met oktober. Om de twee weken is er op zondag om 14.30u een geleid bezoek, vooraf inschrijven is noodzakelijk. Deelname: €14,00 / 65+ : €10,00

Plaats van afspraak: Waaienberg, 17 in Duisburg bij Tervuren

Resterende data in 2024

 13 oktober

 27 oktober

Schrijf je in

Wanneer

  • zondag 5 mei 2024 tot zondag 27 oktober 2024

Locatie

Beeldentuin 'De Paden van de Waaienberg'
Waaienberg 17, 3080 Duisburg (Tervuren)

Prijs

  • Basistarief 14
  • 65+ 10

Organisatie

De Paden van de Waaienberg
Hulststraat 132 A , 3080 Duisburg (Tervuren)
Naar kalender
Naar top